Persbericht

Dickensnight 2020 gaat helaas niet door!

Ook het Dickensnight evenement is, zoals zovelen onder ons, gegrepen door Covid 19. Als organisatie van dit evenement moeten we in “normale” omstandigheden al met veel zaken rekening houden. In de huidige 1,5 meter maatschappij (en de overige Corona regels) komt daar nog eens veel bij. We hebben het evenement van veel kanten bekeken en gekeken waar wij er een positieve draai aan konden geven om dit toch door te laten gaan. Uiteindelijk zou dit betekenen dat de Dickens sfeer die wij zo nastreven dermate aangetast zou worden dat er eigenlijk niet meer over die sfeer gesproken kan worden. Beperkingen die opgelegd worden aan koren en typetjes of straattheater, het bereiden van eten, het samenkomen van veel mensen en het creëren van een intieme Dickens sfeer is simpelweg niet goed (volgens onze normen) te realiseren. Laat staan dat we al genoeg deelnemers, types, ondernemers en koren kunnen vinden die nog mee willen doen omdat zij zelf ook gegronde redenen hebben om niet te komen. Dit respecteren wij uiteraard.

Echter, wij zouden Dickens niet zijn als we hier niets mee doen. De ideeën die we voor dit jaar hebben gaan we verder uitwerken voor 2021. Sponsoren die (terecht) dit jaar overslaan kunnen we volgend jaar een nog sfeervoller Dickensnight evenement beloven (mits de situatie het dan toelaat uiteraard). Koren, typetjes en straattheater hebben een extra jaar voorbereiding om het nog mooier te doen in 2021. We stonden in de startblokken maar schuiven dit nu een jaartje op om in 2021 met veel enthousiasme Dickensnight weer op de kaart te zetten als HET sfeer evenement van Helmond Brandevoort.

Het betreurt ons dat we deze mededeling moeten doen maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte maar mochten we iemand vergeten zijn dan willen wij die alsnog bedanken voor hun ondersteuning die ze al gegeven hebben of van plan waren te geven. Alle sponsoren, alle ondernemers, alle typetjes, alle koren, alle kraamhouders, alle EHBO medewerkers, alle verkeersregelaars, alle vrijwilligers en uiteraard ook alle bezoekers; wij bedanken jullie voor uw steun en aandacht! We hopen dat we in 2021 wederom een beroep op u kunnen doen om er een sfeervolle Dickensnight van te kunnen maken.

Het bestuur van stichting Dickensnight Brandevoort.