Bezoekers

Vermaak

De sfeer van Dickensnight Brandevoort wordt bepaald door drie hoofdingrediënten: de aankleding, de koopwaar èn het vermaak. Denk aan de koortjes die mooie Christmas Carols zingen, de norse Ebenezer Scrooge die over de markt wandelt en de muziekensembles die hun warme klanken verspreiden onder de markthal. Op elke Dickensnight verwachten we weer diverse oude bekenden en nieuwe gezichten die we mogen verwelkomen.

Koren

Verschillende koren zullen hun stem weer laten horen en u terugbrengen in de tijd rond de jaren 1850. Wandelend over de Dickensmarkt of op de daarvoor bestemde podia die verdeeld staan over het marktterrein én … uiteraard in passende kledij.

Muziekgezelschappen

U kunt zich weer verheugen op de klanken van de muziekinstrumenten, die weerkaatsen tegen de karakteristieke gevels en u in de sfeer van kerstmis brengen.

Ander vermaak

Wandelend tussen de kramen met hun koopwaar zult u plotseling oog in oog staan met de personages uit de tijd van Charles Dickens. U zult misschien schrikken van “De gebochelde” en heel even chagrijnig worden van de alom bekende Ebenezer Scrooge, waar geen lachje vanaf kan maar dit wordt weer snel goedgemaakt door de prachtige kledij van de Dickensfamily. Even aan de kant voor de ganzenhoedster met haar zo volgzame toom ganzen of even stil blijven staan bij de prachtige roofvogels. Maar pas wel op…. er lopen verschillende schoffies rond die het niet kunnen laten om kattenkwaad uit te halen. Het zal u misschien herinneren aan vroeger, toen u jong was.

Wat is er aanwezig

TODO: — tabel wat er aanwezig is —

Programma

TODO: —- tabel met programma —

Koopwaar 2019

Dickensnight Brandevoort is dé kerstsfeermarkt bij uitstek. De Veste met de markthal als centraal punt levert natuurlijk al een prachtig decor. Ook de kraamhouders zelf dragen bij aan de sfeer door in Dickensstijl gekleed hun koopwaar aan te prijzen. De organisatie bewaakt daarbij het aanbod en stelt kwaliteit boven kwantiteit; de koopwaar moet in het plaatje passen.

Marktkraamhouders van 2019

TODO: — tabel met kraamhouders —

Bereikbaarheid

Met zo’n 20.000 bezoekers is Dickensnight Brandevoort een van de drukst bezochte evenementen van Helmond. De organisatie raadt bezoekers dan ook aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar De Veste te komen.

TODO: — klik hier voor de plattegrond tijdens Dickensnight —

Parkeren tijdens Dickensnight

De parkeergarage van de AH is tijdens Dickensnight alleen via de Biezenlaan en Middellaan bereikbaar. De parkeergarage van de Jumbo is allen via de Laurenstraat bereikbaar. Stepekolk Oost is alleen open voor bewoners en niet voor bezoekers aan Dickensnight.

Met de fiets

De plekken om fietsen te stallen staan duidelijk aangegeven. Fietsen mogen NIET mee het marktterrein op worden genomen.
Fietsen dienen te worden gestald op de speelplaats van de Vendelier op Stepekolk Oost en niet in de Veste.

Met de trein

Het station Helmond-Brandevoort ligt op slechts twee minuten lopen van het terrein van Dickensnight. Plan hier uw reis per trein naar Dickensnight Brandevoort.

Met de auto

Mocht u toch met de auto komen, volgt de borden “Parkeren” en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op die u verwijzen naar de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden.

Komende vanuit richting Eindhoven:
A270 richting Helmond, bij de eerste verkeerslichten na de afslag Nuenen gaat u rechtsaf en volg dan de borden “P”.

Komende vanuit richting Deurne:
A270 richting Eindhoven, voorbij centrum Helmond afslag Brandevoort. Op Brandevoortse Dreef de borden “P” volgen.